antradienis, kovo 06, 2012

Naktinis Briuselio gyvenimas ir 'face control'as'

Hmm... po vieno vakaro supranti, kad tokie pasakymai 'vakarėliai kam per 30-imt' yra taikomi jau ir TAU.

Viskas prasidėjo taip. Per prancūzų kursus diskutavom koks tas naktinis Briuselio gyvenimas? Nelabai ką turėjau atsakyti, nes jau senokai naktimis šiltai miegu. Na, nebent vienkartiniai apsilankymai su svečiais alaus taurei kokiame įdomesniame ar įžymesniame miesto bare. Ir namučio. Žodžiu, kai kurie draugai užsieniečiai labai gyrė naktinį Briuselio gyvenimą, o aš jau kaip ir patylėjau. Mano naktinis miesto gyvenimas baigdavosi maždaug ties vidurnakčiu, geriausiu atveju.

Muziejų nakties karštinė "Museum night fever" - puiki proga pamatyti kaip briuseliečiai gyvena naktį.  Briusely gyvenam jau keturi metai, bet niekad anksčiau nesu tiksliai pasidomėjus kas čia per renginys, o šiais metais info pasiekė laiku ir vietoj, todėl su merginomis Jūrate, Sigita ir Yulia išėjom pasikultūrinti.

Įsigijom bilietus už 12 eur., ir atstovėjusios ilgiausią eilę įėjom į Instrumentų muziejų. Lankiausi čia pirmąkart, bet tiesą sakant kitais metais čia neisiu, nes gyva muzika pasirodė neįdomi, vietos mažoka, o žmonių daugoka. Šiaip, kaip muziejus, gana įdomus turėtų būti muzikos žinovams ir mylėtojams. Daug įvairių instrumentų, galima pasiklausyti kaip kuris skamba ir pan., žodžiu - įdomu, nors man visgi didžiausias muziejaus grožis - jo išorinis fasadas ir terasa, nuo kurios matosi dalis Briuselio panoramos. Ir šio restorano kainos pasirodė visiškai normalios, nes buvau girdėjus, kad kosminės...

Paskui nuėjom į BELvue muziejų, kur parodyta ir aprašyta visa istorija susijusi su karališkaisiais rūmais. Bet kadangi čia muziejaus programa kaip tik buvo pasibaigusi, o skaitymams ir gilinimuisi į istoriją nebuvom nusiteikusios, tai ilgai neužsilaikėme ir nužingsniavome į netolimais esantį BOZAR Expo. Truputį gėda, kad aš čia lankiausi pirmąkart... bet ir džiaugiuosi, kad tokia proga apžiūrėjom bent dvi ten vykstančias parodas, iš kurių Cy Twombly fotografijos paroda visiškai nuvylė, o Retrospective PER KIRKEBY - labai patiko. Ir muzika man čia buvo prie širdies, todėl kitąmet užsuksiu manau vėl.

Cy Twombly - gražiausia jo parodos fotografija


Retrospective PER KIRKEBY





Galiausiai pasikultūrinusios nutarėm nueiti į muziejų karštinei skirtą vakarėlį, kuris turėjo vykti dviejuose klubuose. Pasirinkom 'You Night Club', kurį klaidžiodamos painiomis senamiesčio gatvelėmis, tarp gėjų barų ir įvairių turkiškų kebabinių, vos radom. Kelių iš klubo išėjusių merginų paklausiau kodėl jos iš ten bėga, tai pasakė, kad neverta eiti, nes muzika baisi... Na, čia nuo skonio priklauso, pamaniau. Buvo įdomu susipažinti ką klauso dabar briuseliečiai... oi, jaučiu kalbu kaip dinozauras... bet paskutinį kartą klube buvau Švedijoj, prieš kokius tris metus, ir supratau, kad man ta muzika 'bzzz bzzz bzzz bzzz bzzz'... sunki... man vat kokia regi, matyt ne į tuos vakarėlius orientuojuosi ;)

Kokią klubinę muziką klauso briuseliečiai tą vakarą mes nesužinojom. Priėjus prie įėjimo mums pasakė, kad 'klubas pilnas ir jūs čia nebelaukit' (kažkas panašaus, aš negirdėjau tiesą sakant). Kaip ir viskas suprantama - visi muziejų lankytojai turėjo pasirinkimą tik porą klubų, o žmonių mieste tikrai tą vakarą knibždėjo. Pirmą kartą gyvenime išgirdau pasakymą 'face control'as'. Čia mes taip diskutavom tarpusavy, bandėm atspėti priežastis dėl ko galėjo mūsų neįleisti. Eeeeeaaa... kas tai? Na, buvau girdėjus visokius 'dress kodas' ir panašius vakarėlių standartus, todėl apsirengimu kaip ir atitikom :) 'Face control'as' buvo naujiena. Abejonių kelia tai, kad už mūsų stovėjusių vaikinų paklausė kiek jų yra? ;) Ir kai tų vaikinų neįsileido jie bandė su mumis susiporuoti, na ta prasme eisim į klubą poromis... pffff... ot vaikai! Nors jie gal geriau išmanė kas prie ko, bet mes jau kažkaip susipakavom čemodanus ir nusprendėm vakarėlį praleisti kur nors jaukesnėj aplinkoj, o ne kažkokių standartų besivaikančiame bare ;) Tiesa, berniukus palikom lūkuriuot kitų šansų, kartu neėmėm.

Na, kaip ten bebūtų: ar trūko klube tik vaikinų, ar merginų buvo per daug, ar žmonių buvo per daug, ar mes buvom virš 30, ar neatitiko apranga, ar mes buvom be poros ir tai kėlė problemų, ir pan., daug minčių... bet man tai buvo smagus nuotykis. Buvom jaunos, gražios ir laimingai ištekėjusios! :D

Smagiai pasėdėjusios vienoje iš Briuselio užeigų ir aptarusios visus nuotykius, 5 ryto nutarėm, kad laikas namo. Bandėm išsikviesti naktinį Taxi Collecto (kuris kainuotų maždaug žmogui 6 eur.), bet tokiu metu jiems prisiskambinti buvo neįmanoma... Todėl pasigavom pravažiuojantį taxi. Iš pradžių nepamirškite pasidomėti kiek maždaug kainuotų jūsų maršrutas. Mes maršrutu Bourse-Gribaumont-Roodebeek-Auderghem sumokėjom 27 eur, kas gaunasi po 7 eur žmogui (mes kainą dalinomės ant 4, todėl gavosi ne ką brangiau nei nepasiekiamasis Collecto).

"Museum night fever" - pasikultūrinom visapusiškai. Aš nors nesu mėgėja naktinių pasivaikščiojimų, bet prisipažinsiu, kad tą vakarą man buvo visai nebaisus tas naktinis Briuselio gyvenimas, nes gatvės buvo pilnos žmonių, visi atsipalaidavę: nuo linksmumo ir geros kompanijos, iki narkotikų ir šiaip įvairių svaigalų. Save priskirčiau pirmai kompanijai. Labai smagiai praleidom laiką. Kartosiu"Museum night fever" kitais metais ♥

Apie "Muziejų  naktį" galite paskaityti daugiau pas Rūtą.

2 komentarai (-ų) :

Agnietė rašė...

hehe..kitakart ziedus nusiimkit vestuvinius, kai i kluba varysit :)))

ramunia rašė...

O! Apie tai nepagalvojom! :D

Rašyti komentarą