antradienis, gegužės 20, 2014

Savaitgalis Paryžiuje

Į Paryžių su vaikais važiavome pirmą kartą. Jie žinojo kaip Eifelio bokštas atrodo, jį reikėjo pamatyti realybėje. Nuo Briuselio iki Paryžiaus 300 km. Išvykome penktadienio pavakare, o grįžome sekmadienio vėlų vakarą. Lengvu ritmu važinėjome nuo vieno žymaus objekto iki kito. Pirkome dienos bilietus ir tai mums labai pasiteisino, nes norint su vaikais aplankyti kuo daugiau, labai susitaupo laikas, nervai ir sveikata. Apžiūrėjome tik lauke esančius objektus (oras pasitaikė puikus), o muziejus nusprendėme lankyti kai bus šiek tiek vaikai didesni, arba kai bus aplankyti visi lauko objektai.

Sous le ciel de Paris by Yves Montand on Grooveshark




Turėjau dar vieną slaptą tikslą - susipažinti su keramike Ilona. Susitikome vaikų žaidimų aikštelėje, apsikeitėme slaptu ryšulėliu, kuriame kruoščiai ir su meile buvo sudėlioti 16 žavingų puodelių. Be galo gražūs ir jaukūs. Tad kviečiu užsukti į svečius kavai ar arbatai!













Butą Paryžiuje nuomavomės iš vienos merginos toliau nuo centro, bet puikus susisiekimas su miestu. Šeimininkė jauna ir maloni. Aplinkui radome ne vieną užeigą skaniems pusryčiams ar vakarienei. Ir dar labai didelis privalumas, kad šeimininkė turėjo garažą. Žodžiu, butas nedidukas, paprastas, bet neprastas. Susiradome jį per www.airbnb.com. Jei ką domintų, adresas toks: 19 Passage Gambetta, Paris, Île-de-France 75020, France.

Keli patarimai ką aplankyti:

Architektūra: Eifelio bokštas, Luvras, „La Défense“ – modernusis Paryžiaus verslo centras, Paryžiaus katedra, Triumfo arka, Monmartras. Daugiau pagrindinių miesto abjektų rasite http://www.aviewoncities.com/paris/parisattractions.htm.

Parkai: Belleville parkas, Place des vosges, Liuksemburgo sodai (čia rasite nerealias senovinio tipo metalines supynes vaikams (kainuoja gal 2 eur pasisupti)), botanikos sodas "Jardin Des Plantes", atrakcionų parkas "Jardin d'Acclimatation", MontSouris parkas. Žaliųjų zonų įkvėpimui pasižiūrėkite http://www.aviewoncities.com/paris/parks.htm.

Muziejai: Mokslo muziejus vaikams "La Cite des Enfants", Musee du Quai Branly, Rodino muziejus, National Museum of the Natural history, Kapla centras, Jacquemart Andre muziejus, Luvro muziejus (gali būti neįveikiamas su vaikais). Čia galite daugiau pasiieškoti idėjų vaikų muziejams: http://www.timeout.com/paris/en/museums/museums-for-kids. O čia sąrašas muziejų labiau suaugusiems: http://en.parismuseumpass.com/rub-museums-monuments-by-name-5.htm

Čia gidas ką veikti su vaikais Paryžiuje: http://samkip.com/paris-for-kids

Draugė Vitalija mums dalino patarimus ne tik ką galima aplankyti Paryžiuje su vaikais, bet taip pat rekomendavo aplankyti grandiozinę Paryžiaus vaistinę, kur galima pasižiūrėti vienu metu dirbančius daugiau nei 25 vaistininkus ir pigiau įsigyti vaistų. Pagal pasakojimą tikrai įspūdinga vaistinė ir kainos ženkliai mažesnės nei Briuselyje.

Dar keletas kadrų iš mūsų savaitgalio: Paryžius.

Video momentas iš pasilakstymo prie Pompidou centro.


3 komentarai (-ų) :

Unknown rašė...

Labai dziaugiuosi, kad puodeliai patinka ir tinka.
Smagu buvo susipazinti !

Unknown rašė...

O kaip tik greitai bus mūsų Ryanair skrydžiai į Paryžių, tai reikės būtinai pasiimti dienos bilietus, kad susitaupytų pinigai ir energija, nes taip turbūt galima sutaupyti ir laiko, nes nereikia keliauti pėsčiomis nuo vieno objekto prie kito. :)

ramunia rašė...

Super! Geros kelionės, smagių nuotykių ir gerų įspūdžių Evelina! :)

Rašyti komentarą