trečiadienis, spalio 15, 2014

Ar pasitikite vienu gydytoju?

Nusprendžiau pasidalinti istorija kaip mes visą vasarą ieškojome Rusnei naujų akinių. O kaip įprasta, prieš užsisakant naujus, sveika pasitikrinti regėjimą, kad gydytojas išrašytų receptą. Briusely lankydavomės pas vieną rekomenduotą okulistę, nusiskundimų jokių neturėjome. Po paskutinio apsilankymo, turėdami receptą akiniams, nusprendėme pasižiūrėti: o ką gi sako Lietuvos daktarai?

Daktarai by Hiperbol on Grooveshark

Briuselio receptas

Grįžom vasaroti pas senelius. Rokiškis - nedidelis miestukas, savo gerų gydytojų turi nedaug, o patikimo okulisto nei vieno. Laikraštyje randame skelbimą, kad į vieną akinių saloną atvyksta gydytoja iš Kauno. Užsiregistruojam. Sulašina vaikui vyzdžius plečiančių vaistų ir po apžiūros sako, kad viena akis sveika, kita - tinginė. Sveikąją reiktų dengti po 7h per dieną, kad dirbtų pritinginti. Akinių tą dieną nepirkom, nes Rusnė po vyzdžių išplėtimo negalėjo išsirinkti sau gražių. Gal ir gerai, nes nelabai patikimi man pasirodė gydytojos patarimai, kurie visiškai skyrėsi nuo Briuselio.

Rokiškio receptas
Nuo tada prasidėjo mūsų ekskursija per Lietuvos okulistus. Perskambinę visą Lietuvą sužinojome, kad vietų nei Vilniuje, nei Kaune pas okulistus nebėra iki rugsėjo mėnesio, o mes tiek laukti negalime. Gauname siuntimą į Klaipėdos vaikų konsultacinę polikliniką. Čia atvykus be abejonės plečiam vyzdžius, kas Lietuvoje pasirodo privaloma tiriant vaikų akis. Rusnei baisiai tai nepatinka... (pastebėsiu, kad Briusely kieki tikrino nei karto vyzdžių neplėtė). Klaipėdoje prasitariu, kad turiu porą receptų ir nebežinau kuriuo vadovautis. Po tyrimo išeinam iš kabineto su trečiu receptu. Klaipėdos gydytoja visiškai paneigia Rokiškyje gautą diagnozę, kad reikia dengti vieną akį. Pagal ją visiškai nėra tam poreikio... OK, bet turiu dabar tris skirtingus receptus... Niekaip nesuprantu kaip gali to pačio vaiko, tos pačios akys rodyti visiškai skirtingai, nors didžiąją tyrimų darbo dalį atlieka kompiuteriai.

Klaipėdos receptas
Pabandžiau su trim receptais nueiti į akinių saloną. Klausiu gal galima pas juos pasitikrinti akis ir pamatyti kuris receptas tinkamiausias? Sako ne, vaikų netikrinam, jiems reikia plėsti vyzdžius, o ir Telšiuose gydytojų nėra... viena buvo, bet jau išėjo į pensiją. Rekomenduoja nuvažiuoti į Mažeikius. Užsiregistruojam ir nuvažiuojam. Iš karto ant stalo dedu tris savo receptus ir prašau, kad parašytų vieną tinkamiausią. Be abejonės plečiam vyzdžius, tikrinam kompiuteriais, lentelėmis, liniuotėmis ir pan. Po ilgų pamąstymų ir lyginimų mano receptus semia ir stumia į šoną. Sako: "gal aš tada nekreipsiu dėmesio į tuos tris ir parašysiu visgi savo..." Bet susitariam, kad aš atvažiuosiu dar kartą su vaiku, kai vyzdžiai bus nebeišsiplėtę, ir tuomet rinksim akinius.

Mažeikių receptas
Užsukam pas gimines kavos. Ten paaiškėja, kad pas šį gydytoją neina nei vienas Mažeikių gyventojas. Primygtinai siūlo nueiti į šalia esantį akinių saloną, kur dirba gera gydytoja. Akinių pardavėja sako, kad gydytojos laikas pasibaigęs, bet pakviečia. Mums pradėjus aiškinti, kad turim jau keletą receptų ir negalim išsirinkti vieno, mus aprėkia. Gydytoja sako gerbianti kitus savo kolegas, nieko blogo apie kitus nesakanti, ir jei mes pradėjom vaikščioti pas visus gydytojus iš eilės - tai čia jau prasideda žaidimas. Žodžiu - reikia pasitikėti vienu gydytoju! Susinervinu, bet išeinu nesiginčijus. Tegu gyvena pati sau faina!!!

Kaip galima pasitikėti vienu gydytoju!? Bėda, kad aš pasitikiu jais visais! Einu ne dėl to, kad klimpčiau gilyn į liūną, o dėl to, kad baisu vaikui nupirkti netinkamus akinius. Vienas sako vieną akį dengti 7h per dieną, kiti du tą visiškai paneigia. Vienas vienokį stiklų kampą įžiūri, kitas visai kitokį...

Baigėsi taip, kad akinius visgi nusipirkom. Nusinešiau į akinių saloną dabar jau 4 receptus ir sprendėm rebusą.  Išrinkome Klaipėdos receptą vadovaudamiesi šiais kriterijais:
* atsirinkom kažką bendro turinčius receptus;
* lyginom panašų stiprumą turinčius;
* panašius kampus turinčius;
* nusprendėm, kad vaikų gydytojai labiausiai supranta vaikų akis.

Dabar knieti vėl nueiti pas belgus ir žiūrėti ką pasakys dėl mūsų pasirinkimo.

Taigi, ieškome vaikų okulisto Briuselyje! Jei kas žinote - rekomenduokite, labai lauksime. Ačiū.

3 komentarai (-ų) :

Rima rašė...

po tokiu triuku....tikrai NE

Vytaute rašė...

Aš kaip etatinis ačkarikas esu keletą kartų ėjusi pas va šitą daktarę http://www.ophtara.be/consultations_de_ophtalmologie_dr_rahali_chirurgie_des_yeux_et_paupieres.htm
Man ir vyrui ji visai patiko - akis tikrai išsamiai išžiūri. Bent jau man ji visai patiko ;)

ramunia rašė...

ačiū Vytaute už info, reiks pasidomėti ar tikrai gydo vaikus

Rašyti komentarą