antradienis, sausio 06, 2015

Nes aš esu prieš smurtą

15min.lt paskleidė šią gražią žinią apie italų naujienų agentūros Fanpage.it sukurtą socialinį filmuką. Be galo malonu stebėti vaikų reakciją į svajones, meilę, grožį, gėrį ir smurtą. Tokius filmukus noriu užsisaugoti, kad galėčiau dar ir kartą pasižiūrėti, ir kitam parodyti.



Tekstą (nesuprantantiems angliškai) pasiskolinu iš 15min.lt

Kas nutinka, kai pastatai berniuką priešais mergaitę ir paprašai jo trenkti jai? Naujas italų sukurtas socialinis filmukas atskleidžia, kaip vaikai reaguoja į smurtą prieš moteris.

Socialinio eksperimento dalyviais tapo keli 7–11 metų berniukai, kuriems buvo pristatyta iki tol nematyta mergaitė. Berniukų buvo paprašyta pasakyti, kuo jiems patinka toji mergaitė: vieni kukliai gyrė jos akis ar plaukus, kiti – batus, vienas pasakė, kad jam patinka ji visa, o kitas net išdrįso pasakyti, jog norėtų, kad ji būtų jo mergina.

Tada berniukų buvo paprašyta paglostyti mergaitę – vieni nedrąsiai palietė jos ranką, o kiti išdrįso ir švelniai perbraukti per jos skruostą. Galiausiai berniukai išgirdo prašymą trenkti prieš juos stovinčiai mergaitei – visų veido išraiškos kaipmat pasikeitė ir jie suglumo. Sutrikę berniukai atsisakė padaryti tai, ko jų prašo, o paklausti, kodėl netrenkia mergaitei, jie sakė: „Nes ji mergaitė, taip negalima“; „Nes aš nenoriu jos skriausti“; „Nes aš esu prieš smurtą“; „Nes aš esu vyras“.

4 komentarai (-ų) :

Rima rašė...

Taip tai buvo išauklėti gerų tėvų geri vaikai.Vaikų auklėjimas...SUNKUS DARBAS.Tėčio ir mamos PAREIGA tą darbą atlikti sąžiningai,kantriai,su meile.Man, pavyzdžiui , labai gražu,kai tėtis su Mantvydu parneša gėlyčių puokštę mamai ir sesėms....toks vyrutis visada ir savo žmonai parneš.Vaikus reikia myluoti, sakyti jiems komplimentus, pagirti,patarti ,pamokyti ir kas be ko savo ASMENINIU pavyzdžiu parodyti,kad reikia elgtis taip o ne kitaip. Jūsų šeimoje,matosi,kad šie dalykai nesvetimi...ir mus tai džiugina

ramunia rašė...

Mama, ačiū, laaaaabai miela :*

Anonimiškas rašė...

Sveika,
kadangi parašei norą užsisaugoti tokius filmukus, prisiminiau kad žinau būdą tai padaryti. Kaip parsisiųsti iš „Youtube“ kanalo vaizdo įrašą ar mp3 formato dainą?
Tereikia turėti Mozilla Firefox naršyklę, tiesiog atsidarykit šią naršyklę, įeikite į „Tools“ (liet. Lentelės), tada paspauskite ant „Add-ons“, tada jums atsidarys naršyklėje puslapis, kur galima gauti įvairių papildomų programėlių jūsų naršyklei. Aukštai viršuje bus mažytis paieškos langelis (Search all add-ons) t.y. ieškoti programėlių, ten įrašykite „easy youtube dowloader“ ir paspauskite „enter“. Na, ir jums atidarys programėles, tikriausiai tai bus pati pirmoji programėlė (žiūrėkit pagal „Youtube“ ikoną-paveiksliuką), kurią labai paprastai suinstaliuosite paspaudę prie jos dešinėje „instal“. Po instaliavimo, kuris trunka keletą sekundžių, jums išmes puslapį, kad viskas jau baigta ir su informacija, ką galite nuveikti su programėle – išjunkite jūs tą puslapį, nueikite į „Youtube“ kanalą ir atsidarykite kokią nors dainą – prie „like“ ir „dislike“ mygtukų jums atsiras pailgas papildomas mygtukas „download“ (parsisiųsti), jį išskleidus pasirenkate, kokį norite formatą – mp3, ar video (atitinkamai galima ir kokybę rinktis) ir siunčiatės išsaugodami failą, kur jums patogiausia.
Sėkmės,

ramunia rašė...

ačiū :)

Rašyti komentarą