sekmadienis, kovo 08, 2015

Muziejų nakties karštinė 2015

Diena, kaip ir dera savaitgaliui, prasidėjo labai intensyviai. Nuo ryto lakstėm su vaikais tai į užsiėmimus, tai dovanų ieškot, paskui bėgom į gimtadienius, o dar apsitarti planus dėl vakaro išėjimo į miestą, ir štai jau vakaras, ir mes jau centre. Museum night fever pats įkarštis. Diena baigiasi.

Šiais metais aplankėme penkis muziejus:

Bozar'e apžiūrėjome "FACES NOW" parodą, kurioje buvo keletas tikrai gerų darbų. Veikė keletas kūrybinių dirbtuvėlių. Iš jų vienoje sudalyvavome.

Bozar'o fojė



Cinematek - daugelis eksponatų apie filmo montažus: kaip išgaunamas judesys, šviesa, kaip vystosi veiksmas, kokia aparatūra buvo naudojama anksčiau. Susukau trumpą fragmentą ta proga.



Belvue - net sunkiai įsivaizduojama kaip taip leidžiama išsidirbinėti iš muziejaus eksponatų, bet muziejaus naktų proga - to reikalaujama. Muziejus apie Belgijos istoriją, karališkąją šeimyną, viskas pateikiama gana žaismingai, priimtinai jaunimui. Prie įėjimo programos dalyviai prašė pasirinkti vieną geltonai dažytą daiktą ir įkurdinti jį bet kurioje muziejaus ekspozicijų vietoje. Mes pasirinkome geltoną kvadratinį veidrodėlį ir vėliau džiaugėmės išrinkę jam tobulą vietą. Pora kadrų iš Belvue.





















* BIP - koncertas jaunimui: kiemelyje garsiai grojo muzika, ant sienų šoko šešėliai. Ilgai neužsibovome.

* Musical Instruments Museum - kaip ir visada pasiliekame pabaigai. Pasiklausę audio gido skleidžiamų retų instrumentų melogijų iki terasos pakilti nebespėjame... :)

Vienas iš "Faces"
Muzikos instrumentų muziejus






















Beje, savo šeštadieninę kultūrinę programą pradėjome nuo "Fifty shades of grey". Kas sako, kad filmas tik moterims - labai klysta. Buvo ir vyrų, ir porų, ir visai garbaus amžiaus moteryčių ar vyručių.

Fifty shades of grey

Chi-Chi's margarita is the best
Meksikiečių restorane Chi-Chi's prisėdome aptarti filmo. Nuomonių būta įvairių. Buvo filmu nusivylusių, buvo pasipiktinusių, buvo neapsisprendusių - žodžiu, 50 pilkų atspalvių. Nors aš pati peržiūros metu ne kartą garsiai piktinausi ir prunkščiojau, bet man filmas patiko. Tiems, kurie sako, kad filmas apie nieką, galiu pasakyti, kad filmas tiesiog apie Tai. Nežinau ko tikėjotės eidami į tiekos pletkų patekusį filmą. Ir šio filmo muzika fantastiška, rodos užburianti bet kurį skeptiką ir pataisanti bet kurią situaciją. Tik galėjo jos būti daugiau. Rekomenduoju.

2 komentarai (-ų) :

Rima rašė...

liux

ramunia rašė...

ačiū ;)

Rašyti komentarą