penktadienis, rugsėjo 07, 2012

Saulėtas rugsėjis grįžo

Ruduo grįžo - saulėtas ir šiltas, beveik metai kaip čia 'nuo bačkos' sąmojus laidau, savo gyvenimą nuoginu ir dar tuo džiaugiuosi. Kad ir dabar, vis neįsivažiuojam į tą kasdienį ritmą: mokykla, namai, darbai, maistai, draugės, draugai, miškai, parkai... ir galėčiau tęsti sąrašą ilgai, tik laiko trūksta viskam. Vasaros įspūdžiai savo eilės laukia, o aš dalinuosi jau rudenio akimirkomis.

Krapai su žiedais

Gintarė įsisuko į gėlynėlį

Vaikai draugų pasiilgo, mokytojų pasiilgo, tik namų darbai per daug nekelia susižavėjimo. Smagu pradėt naujus mokslo metus, bet kiekvienam savi lūkesčiai. Baigėsi šėlioniškos katino dienos ir laukia kasdienis lažas prie namų darbų stalo. Vakar vietoj eilėraščio raiškaus skaitymo buvo suprasta, kad užduota išmokti atmintinai reikia... kalė vaikas galvon eilutę po eilutės, kol buvo išsiaiškinta, kad tik gražiai skaityti reikia... gal ir gerai, kad Mantvydulis stato sau kartelę aukščiau, tik kad perlipti paskui pasidaro sunku. Rusniukėlis naują mokytoją turi, kitoj klasėj apsigyveno. Tik klasė šešėlyje - ne vienam tėvui depresija... o vaikams patinka. Patinka Rusnei viskas: nauji draugai, nauji suolai. Ir senus draugus dažnai aplanko, neliūdi nei kiek. Gintariukas tik straksėdama išlydi juos mokyklon, spragsi kaip žiežirba mojuodama rankelėm, laukia savo mokslų eilės.


Prieš einant į mokyklą

Po mokyklos

Gintariukui taip patiko būti aikštelėje su senai matytais žmonėmis, kad visą kelią ožkiuką traukiau namo ant įtemptos mano nervų gyslos. Bliovė, net laukai skambėjo, tėvas ne vienas atsisuko pažiūrėt kas per triukšmas pareina iš tolių... prasideda 3m. krizė matyt, sėdi pasipūtus, brolį su sese iš kantrybės išvedus. Po truputį įsivažiuojam.

Graži dainelė apie vaikus. Teatriuko "Taip mes tapome suaugę". Eilių autorė: Violeta Palčinskaitė. Kviečiu paklausyti žiūrint fotografijas.


1 komentarai (-ų) :

močiute ir bočius rašė...

Mes jūsų labai pasiilgom.....sėdim prie suskilusios geldos:(. O NUOTRAUKYTĖS LABAI GRAŽIOS..YPAČ ,KUR TĖTIS SU VAIKAIS...VISI TOKIE LAIMINGI..SMAGU ŽIŪRĖT :)

Rašyti komentarą