pirmadienis, rugsėjo 24, 2012

Idėja gurmanams: bananai šokolado, imbiero ir mėtų aromate

Gražų (dar šiltą) rudenio vakarą reikėtų praleisti bent jau terasoje su mielais žmonėmis, taure vyno, kokį skanėstą pasidaryt... maždaug taip. Galima apsiklot kokiu apklotėliu, kad jaukiau būtų ir prisidegiot žvakių kiek tik įmanoma, ir ką nors smagaus kalbėtis. Galima ir gamint kažką ypatingo. Kaip mes tą vakarą nusprendėm pasidaryti bananus folijoje, ir juos pakepti ant žarijų. Mūsų svečiai jau buvo nusižiūrėję receptą iš anksčiau ir nekantravo išbandyti. Receptas iš Jamie Oliver'io lobyno, kurio mes taip paprastai nesugebėjom rasti (tik per tam tikrą iPad'o programėlę), ir pas Jamie jis vadinosi "retro chocolate bananas in foil".

Bananai su šokolado, imbiero ir mėtų įdaru












Receptas, kaip ir dera Oliveriui, labai paprastas. Tik proporcijų mes nesilaikėm (mėgstam pagal save gamint), tai bus kur tobulėti, bet šiaip kaip skanėstas - labai gardus. Trumpai ir aiškiai būtų taip: susmulkinti šviežių mėtų lapelių, juos sumaišyti su smulkintu marinuotu imbieru (toks lengviausiai pjaustėsi, nes bandėm ir džiovintą cukruotą, bet aš jį paskui pabaigiau prie vyno). Į įpjautą bananą įsprausti kuo daugiau šokolado (mes šiek tiek pamažinę buvom, tai drąsiai sakau: kuo daugiau šokolado tuo skaniau ;)) Tarp šokolado įspraudžiam mėtų-imbiero mišinio ir suvyniojam su meile kiekvieną bananą atskirai į foliją. Kepti apverčiant apie 15 min. Geras karštis labiau suminkština bananą, todėl atšalusios žarijos nelabai tinka ;)

Kitam kartui įpilsiu šlakelį grietinėlės, tikiu kad nepakenks, o tik pagerins šį desertą. Skanaus!

p.s. vaikai nei vienas nevalgė :) nes apkepusi banano žievelė pajuoduoja šiek tiek, ir tai kažkaip gąsdino visus net prisiliesti ir pajusti skonį... bet tai tiek to, mums daugiau liko... :)

1 komentarai (-ų) :

Rūta rašė...

na štai, pagaliau atsirado tas visą dieną nebuvęs įrašas :)

Puikus receptas!

Rašyti komentarą