Bananai su šokolado, imbiero ir mėtų įdaru |
Receptas, kaip ir dera Oliveriui, labai paprastas. Tik proporcijų mes nesilaikėm (mėgstam pagal save gamint), tai bus kur tobulėti, bet šiaip kaip skanėstas - labai gardus. Trumpai ir aiškiai būtų taip: susmulkinti šviežių mėtų lapelių, juos sumaišyti su smulkintu marinuotu imbieru (toks lengviausiai pjaustėsi, nes bandėm ir džiovintą cukruotą, bet aš jį paskui pabaigiau prie vyno). Į įpjautą bananą įsprausti kuo daugiau šokolado (mes šiek tiek pamažinę buvom, tai drąsiai sakau: kuo daugiau šokolado tuo skaniau ;)) Tarp šokolado įspraudžiam mėtų-imbiero mišinio ir suvyniojam su meile kiekvieną bananą atskirai į foliją. Kepti apverčiant apie 15 min. Geras karštis labiau suminkština bananą, todėl atšalusios žarijos nelabai tinka ;)
Kitam kartui įpilsiu šlakelį grietinėlės, tikiu kad nepakenks, o tik pagerins šį desertą. Skanaus!
p.s. vaikai nei vienas nevalgė :) nes apkepusi banano žievelė pajuoduoja šiek tiek, ir tai kažkaip gąsdino visus net prisiliesti ir pajusti skonį... bet tai tiek to, mums daugiau liko... :)
1 komentarai (-ų) :
na štai, pagaliau atsirado tas visą dieną nebuvęs įrašas :)
Puikus receptas!
Rašyti komentarą