antradienis, balandžio 02, 2013

Kaip mano tėtukas nuotykių ieškojo


Jei būtumėt iš Lietuvos nuvykę į svečią šalį, išeitumėt į miestą ir nežinotumėt nei adreso kur grįžt, nei mokėtumėt tos šalies kalbos, neturėtumėt nei žemėlapio, nei savo mobilaus telefono ir nenutuoktumėt į kurią pusę eit!? Nenoriu net įsivaizduoti savęs tokioj situacijoj. Greičiausiai eičiau į policiją, jei tokią rasčiau. Bet ką ten pasakyti: nežinau kur mano namai? Aiškiausias variantas - deportacija namo - į Lietuvą.

Taip atsitiko mano tėčiui, kuris svečiavosi pas mus Briusely. Mes išvykom į Kiniją, o seneliai ėmėsi saugoti anūkus.

Buvo nedarbo diena. Tėtis nusprendė pasiimti mašiną ir važiuot kur tolėliau ieškoti maisto, nes šalia esantis prekybos centras nedirbo. Na ir ką: į kairę, į dešinę, dar kartą į dešinę ir žiūri, kad tolyn nuo Briuselio link Charleroi (kitas miestas) važiuoja... telefonas liko namie, prancūzų kalbos nemoka, adreso kur gyvena neįsidėmėjo... o mano mama likusi namie su anūkais galvoja nuo kurio policijos posto reiks pradėti ieškoti savo vyro...

Važiuoju, pasakoja tėtis, trijų eismo juostų autostrada, lekia visi, baisu pajudėt... Bet važiuoja ta prasme. Tik viena aišku, kad reikia orientuotis aiškiai į kažkokį apsisukimą, gal ties centru yra koks nors, bet paskui prisimena, kad jau senokai padaryti apvažiavimai, jei jau nori autostradoj keisti kryptį... pradėjo slinkt link dešinės. Pakelėj sutikto žmogelio paklausė kur Briuselis, tai tas patikslino, kad tikrai į kitą pusę. Apsisukti pavyko. Važiuoja atgal, o kur nusukt reikia - neaišku... privažiavo Zaventemo oro uostą (čia gal vietiniai labiau orientuosis apie ką kalba eina, bet nuo namų maždaug 5 km.) Užsuko į degalinę paklausti kelio. Klausiu: - Ko klausei? Kur namai!? Tai čia sužibėjo mano tėtukas, pasirodo jis Coros ieškojo, to prekybcentrio, kurs šalia namų yra! Nebūčiau sugalvojus, pamaniau. Pasisekė, kad Briusely tik dvi Coros yra, ir jis pasitaikė arčiau tos, kuri netoli namų... o jei kita, visai kitam miesto gale? O jei būtų Delhaize prekybos centro ieškojęs, kurių Briusely ga bent 30 rastum!? Žodžiu, mergina degalinėj kelio kryptį parodė, bet informacijos mažoka... Rado tėtis GPS mašinoj, bet nežino kaip susirasti Corą. Atsitempė į mašiną pasigavęs šalia ėjusį juodaodį, pasisodino šalia, ir savo anglų kalba (kiek kad iš mokyklos laikų mena (bet mena pakankamai neblogai mano supratimu)) bandė paprašyti, kad padėtų surasti kur ta Cora randasi. Bet kas iš tos anglų, kai juodaodis ja nekalba... nesuprato juodukas ko nori iš jo tas vyrukas, pabėgo iš mašinos atsakymo nedavęs.

Ir atėjo nušvitimas tunelio gale - GPS'as parodė jam mygtuką    "Go Home"    Daddy!!!

Po dviejų valandų "maisto ieškojimo" grįžo tėtukas namo: sušilęs, atsisagstęs, kepurė ant pakaušio krašto nusmukus, be laimikio, bet sveikas, laimingas, nuotykių apturėjęs :)

8 komentarai (-ų) :

močiute ir bočius rašė...

JO NEPAMIRŠIM IR MIRDAMI TO NUOTYKIO..... O DAR VAIRUOTOJO TEISĖS TOKIOS KOKYBĖS,KAD NEPAŽINTUM AR ALGIS ,AR PETRAS VAIRUOJA(DABAR JAU PASIKEITĖ:)). JĖZUSMARIJA,KAI ATGAIVINAM TĄ NUOTYKĮ...NE TIK ŠILTA ,BET KARŠTA PASIDARO,KAD NET PRAKAITAS NUPILA.... O DŽIAUGSMELIS KOOOOKS BUVO....BOČIUS SUGRĮŽO! DAR TOOOOKIO VIENO NUOTYKIO NĖ PER KUR>>>:::)))

ramunia rašė...

:DDD na, man čia buvo metų nuotykis, pralenkė ir mūsų nuotykius Kinijoj... ;)))

močiute ir bočius rašė...

bočius....atradimas...kaip šieno kupetoj surasta adata.... kiek tik galėjo būti blogybių ...tiek jų ir buvo:::)))ale išgyveno ir sugrįžo laimė į namus...kaip rusai sako:očėvidno....no nė verojatno...:(:):(:)

Unknown rašė...

tikras vyras- važiuoju, nors nežinau kur ;) turėjau saviski kelis kartus aprekti, kad pasimokytu. dabar be šalies žemėlapio telefono gps ir tel. pakrovėjo į mašina nebesėda.
o jei rimtai, tai ieskociau žemėlapio. Map jau tapo tarptautinių žodžiu ;)

ramunia rašė...

aha, dažnai būna, kad ir aš saviškiui vis sakau: "tai sustojam, paklausim kelio" ar pan... nu nestoja nors tu ką! Tipo nu dar biški pabandom... :) važiuojam tol kol pasidaro aišku, kad tikrai ne ten, ir tenka grįžinėt dvigubai tiek ;)))

Rasa rašė...

Juokiausi balsu :)! Gerai, kad laimingai baigesi, o senelis drasus buvo! :)

ramunia rašė...

Ačiū Rasa, man smagu, kad ir skaitytojams smagu, nes tokius nuotykius užsirašyt reikia, ne kiekvienam ir patirti tai, čia jau atskirų sugebėjimų reik turėt - pasitikėjimo! :)))

Rūta rašė...

kietai :)

Rašyti komentarą