trečiadienis, sausio 04, 2012

Dovanoti - miela

Šventės metuose kartą, kas?
Ne, ne gimtadienis. Kalėdos.

Jau praėjo, bet apie jas vis dar liko labai daug neparašyta. Pirmiausia, kaip su vaikais gaminome žaisliukus eglutei. Užduotis - pagaminti žaisliuką klasės draugui. Idėja aprašyta štai čia: "JAUKUS IR PRASMINGAS ŠVENČIŲ LAUKIMAS".
Rašomas nuoširdus sveikinimas
Aptarėme, kad smagu ne tik gauti dovanas, bet ir jas dovanoti kitiems. Su tėveliais buvo įvairių diskusijų: kad nėra laiko (nors visa savaitė prieš akis); kad nėra idėjų; kad nėra noro pirkti kiniškų niekučių ir pan. O kur idėja, kad keitimasis dovanėlėmis daugiau terapinis ir ritualinis veiksmas, kuris neturėtų būti įkainojamas brangiais daiktais? Kurie mažiau savim pasitikėjo - siūlė pirkti žaisliukus, kurie savim pasitikėjo - siūlė gamintis patiems, kai kurie organizavo dirbtuves pas save namie ir t.t. Bet juk kai įdedi daugiau darbo tai ir dovanoti mieliau, ar ne taip?

Iš pradžių galvojom kažką nulipint iš molio, bet paskui už akies užkliuvo įvairūs seniai namie besimėtantys niekučiai, kur ir gimė nauji žaisliukų vaizdiniai. Svarbiausia juk pasitelkti į pagalbą mažuosius padėjėjus, kad jie jaustų kokią dovanėlę gamina: jos svorį, mintį, visą širdį. Mantvydas parašė ilgiausią sveikinimą, kurį įmantriai įtaisėm žaisliuke, kad po 'n' metų klasės draugas galėtų perskaityti nuoširdžiausius linkėjimus.
Sveikinimas turi likti ilgam

Iš širdies su širdele




















Iš įsibėgėjimo pagaminome netgi du, sunku sustot. Pasikabinom ant eglutės pažiūrėt. Mums gražu. O juk ir svarbu gaminti tokį žaisliuką, kuriuo norėtum pats pasipuošt namus.
Žaisliukas riestainis













Mantvydas išsitraukė K. gamintą žaisliuką - puikuojasi jau ant eglutės. Gaminimas, kaip buvo atskleista paslaptis, labai paprastas: suglamžyti folijos gabalą, patepti dažais (galima ir maišytais su klijais) ir pabarstyti blizgučiais.
Klasės draugo gamintas žaisliukas














Mūsų eglutė šiais metais kaip niekad pilna naujovių. Rusnė kepė mokykloje meduoliukus, kurie taip pat atsidūrė viršūnėje. Ir dar iš molio nulipino kelias saulytes, kur dvi atiteko jos mokytojoms kaip padėka už gražiai praleistą pusmetį, o trečia liko džiuginti mus.





Kvepiantys meduoliukai ir besišypsanti saulytė

Visi randa laiko ir noro pasėdėti ir kurti kartu su savo vaiku, ieškoti naujų būdų ir minčių kaip įgyvendinti vienokią ar kitokią idėją, kaip sutalpinti viename žaisle ir tėvelių sumanymą, ir vaiko norus ;)


Nors ir kokia būtų prieššventinė įtampa ir nerimas, viskas galų gale nurimsta, susitvarko ir lieka tik geriausia - gražūs prisiminimai ir jaukios dovanėlės.



O štai čia, kaip per kelias minutes pasigaminti kelis žaisliukus.

0 komentarai (-ų) :

Rašyti komentarą