pirmadienis, sausio 23, 2012

Gimtadienio šventės

Šiandien mano gimtadienis. Kaip visad atėjo netikėtai, nors pradėjau švęst jau prieš dvi dienas. O kiniečiai pradeda dar nuo šiandien ir Naujuosius Juodojo Drakono metus. Švenčių nors vežimu vežk. Visad buvo sunku apsispręsti būti vandeniu ar ožiaragiu, o pagal gimimo metus arkliu ar gyvate. Tai ir patvirtina šiandieninis kiniečių kalendoriaus persivertimas - būtent per gimtadienį. Visi gruodžio 31d. švenčia Drakonų metų pradžią, o jinai realiai atėjo tik šiandien. Galiu pasirinkti kurie man metai labiau prie širdies. Nors horoskopuose nesigaudau, bet kažkaip pasakyti esu gyvatė skamba geriau nei arklys... ir ką pasakyti tiems, kurie gimė kiaulės metais? Drakono metais gimę įdomu pranašesni?

Vaikai labai laukė rezultatų
Gimtadieniui maždaug pagal šį Beatos receptą išsikepiau keksiukų, kurie gavosi labai gardūs. Ačiū Agnietei už dovanotas formeles, kurios puikiai išsiplovė po kepimo, o keksiukai puikiai išlaikė formą. Kitąkart kepsiu keksiukus su uogomis. Įsivaizduoju, kad labai gražus derinukas turėtų gautis.


Dar noriu papasakoti su gimtadieniu susijusią istoriją kaip su trimis draugėmis įsigijom kuponus į SPA procedūras ir nusprendėm kaip tik gimtadienio proga pasidaryti sau išeigą. Kuponai tai čia toks suktas reikalas, kai nežinai kokią katę maiše perki. Pavyzdžiui mūsų procedūrų vertė turėjo būti 95 eur, bet mes šiuos kuponus nutvėrėm po 29 eur. Žiauriai geras variantas. Taip galvojom. Pirmiausia neveikianti jų svetainė. Nuvažiavus į vietą - remontu dvelkiantis eksterjeras. Įėjom. Bet viduj pasitiko visgi kitas ir visai malonus marokietiškas vaizdas. Supratom, kad kažkokias procedūras visgi apturėsime! Veido masažas fantastiškas, nors per trumpas, net nespėjau užmigt. Ištepė juodu moliu veido ir kaklo sritis, ir taip visas mūsų ketvertukas patenkintos sėdėjom ir laukėm tolimesnių nurodymų. Moterų diena tiesa buvo tądien. Nusileidome į rusį. Nusiprausėm kaukes ir tada mus išmuilavo ūkiniu muilu. Skamba nelabai gerai turbūt, bet jausmas visgi buvo įdomus ir jei tikint, kad priemones jie čia naudoja bio ir pan., tai netgi tikėjau, kad liksiu iš pieno plaukus. Pasikaitinom pirtelėj ir po to dar apturėjom kūno nutrynimą (už kurį susimokėjom papildomus 10 eur), patarimus, kad taip daryti reiktų kas savaitę (nors man gal tai buvo antras kartas gyvenime), tai sakė ok, tau kartą į dvi savaites tada... Erdvės nedidukės, bet jau kaip minėjau gana jaukios. Galiausiai patogiuose krėsluose pasimėgavom marokietiška arbata a la mėtų, bet nepavyko išsiaiškinti tiksliai kas per sudedamosios dalys. Kažkuom iš dalies tas hamamas labai priminė Telšių miesto pirtis, kuriose teko apsilankyti keletą kartų vaikystėje. Ir man ten labai patikdavo. Kažin ar tokios dar likusios?

Pabaigoj nusprendėme pasidomėti koks skirtumas to ką mes gavome, ir to kas priklausytų kupone nurodytoje 95 eur sumoje (mes sumokėjome 39 eur kiekviena). Ieškodamos meniu panašių kainų matome, kad neišvardijami klodai procedūrų turėjo dar būti, bet mums marokietė rodo į tą kur parašyta 40 eur. Sakom, o tai kame bajeris tada to kupono bonuso? Iki galo nesupratau, bet man rodos nelabai galėjo ir paaiškint, bet kažką bandė sakyti, kad mes galime būti kiek norim. Tiesa, jei ateitume taip tiesiog (be kupono) ir pirktume procedūrą už 40 eur, mes gautume viską tą patį (ką su kuponu), plius visą kūną išteptų tuo juodu moliu, nors dabar mes gavome tik veido ir kaklo srities kaukę... tai kaip ir išdūrė biški, sakyčiau, arba neišsireikalavom. Na, iš esmės tai nebuvo žiauriai bloga naujiena, nes įsitikinom, kad galima įpirkti ir taip, nereiks kitąkart (norint ateit pasihamamint) gaudyt, ieškot tų dam it kuponų. Tokia tatai reklamos kaina. Kilo minčių ar tas grupon'ų biznis gali būti švarus, ir įtarimai pasitvirtino, kad ne visad galima pasikliauti aklai. Prisiminiau savo seniai žinomą tiesą "jei kažką gauni nemokamai, už tai kažkas sumokėjo". Išeidama žadėjau duoti patarimą jiems suinvestuot pinigėlių eksterjero apdailai, bet kai truputį pasijutau apgauta susilaikiau nuo gerų savo patarimų.

Įdomiausia šitoj mūsų išeigoj buvo nauji patyrimai:
* kaip gyvena moterys marokietės ir
* supratimas, kad kuponų daugiau nepirksiu.

Iš esmės procedūros patiko, ir jos vertos 40 eur. Apsilankyti pas juos rekomenduočiau, įdomu.

Maždaug po mėnesio planuoju dar kartelį čia apsilankyti su kitomis draugėmis, kurios taip pat nusipirko tuos pačius kuponus. Tikiuosi jos su manimi eis po mano parašymų, o jei ne, tada teks man eit marokiečių patarimu kas savaitę adresu: Douniazad - Chaussée de Haecht 528 1030 Schaerbeek - 02/216.27.99

Draugė Sigita yra rekomendavus apsilankyti turkiškose pirtyse, bet taip dar ir neprisiruošiau. Būtinai kada išbandysiu. Taip pat rekomendavo kiniečių masažus, kur sakė malonumo nulis, bet išeini kaip naujai gimęs (adresą įkelsiu kai rasiu).

Iš mano vertingų SPA atradimų taip pat labai rekomenduočiau pas Rūtą aprašytame Grimbergeno pirčių komplekse, kuriame mes praleidome fantastišką laiką. Tas pats šeimininkas valdo ir kitą panašų pirčių ir visokių SPA malonumų kompleksą, kurio pati neišbandžiau dar, bet būtinai nuvažiuot reiks: http://www.thermae-boetfort.be/EN/Home.

Daug gerų žodžių girdėjom apie http://www.chateau-de-limelette.be/index.html, reiks išbandyt kada.

8 komentarai (-ų) :

RIMA rašė...

LABAS.... CIA KAIP SU TA LOTERIJA ARBA SU TOP SHOPU...:::ooo

Rūta rašė...

va, va, Blogiausia, kad kai pats ne iki galo įsitikinęs, ką turėtum gauti, tai nėra kaip ir išsireikalauti, kad ištepliotų iki kulnų :)

Rūta rašė...

Ir - kaip aš čia užsimiršau - SU GIMTADIENIU!

ramunia rašė...

tu 100 proc. teisi Rūta, reiks truputį susikaupt ir įsigilint kas buvo žadėta, ir su sekančiu ketvertuku atsiimt viską! :)

Dėl gimtadienio tai ačiū ;)

Rūta rašė...

Va, parodykit charakterį :)

Anonimiškas rašė...

Su gimtadieniu!

Siryt Nerijus atsiunte nuoroda, tad Tavuju skaitytoju ratas pasipilde :)

Mes su kita Ramune (Augustes mama) praeita treciadieni irgi buvome tame hamame. Ir gavome visiskai tokias pat proceduras, kaip Tavo aprasytosios. Tad turbut tiek ju tam groupon'ui ir tepriklauso.

Geros dienos!
Audrone

ramunia rašė...

Smagu Audrone, kad ne tik mus apgavo :)

juokauju ;)

Tau kada teko kokį tikrai gerą variantą nusipirkti iš tų grouponų? Šiaip pasitvirtino tiesa, kad ta reklama velnio nešta :) Sudomino tas paskutinis punktas, kur sako už 3 eur (čia ne tas pats už ką mes mokėjom 10 eur? ;))

Tekstas iš kupono: Prenez le temps d'une pause orientale : 29€ pour une entrée à l'espace de détente Douniazad avec un accès au hammam, un enveloppement au savon noir, un masque au rassoul et un massage cervico-facial (valeur : 95€) - 69%
d'économie) - iš ko gaunama ta nuolaida nelabai aišku.

L'offre:
* Une pause relaxante et orientale à l'espace Douniazad
* Une entrée au hammam avec peignoir et tongs
* Un thé à la menthe
* Un enveloppement au savon noir pour une élimination des toxines de la peau et du corps
* Un masque de relaxation au rassoul (argile) et à l'huile d'argan pour une purification du visage
* Un massage cervico-facial (visage, crâne, nuque) pour une sensation de bien-être et de relaxation
1h de relaxation en salle de vapeur (hammam) avec essence d'eucalyptus et romarin pour un moment de détente assurée
* Une réduction de 10% sur le gommage du corps
* Retrouvezvotre coupon dans la rubrique "mon compte" à la clôture du deal
* Possibilité d'avoir un gant pour le gommage moyennant un supplément de 3€ (à payer sur place)

Anonimiškas rašė...

cia pirstines kaina. as tokias pirstines namuose saunoje naudoju - po tokios "proceduros" jautiesi kaip naujai gimes :)

as pakankamai daznai naudojuosi grouponu restoranais. Pasitaiko tikrai vertu demesio pasiulymu.

Rašyti komentarą