trečiadienis, birželio 27, 2012

Kūrybinės dirbtuvės gamtoje

Tokia diena kai rodos nevyksta nieko ypatingo, bet mes patys padarome visa tai ypatingai. Jau kaip džiaugiuosi, kad pavyko man sudalyvauti šiokioje piešimo pamokoje, kad iki šiol dar jaučiuosi tartum būtume nuvertę kalnus ir perbridę per jūras. Net nežinau kodėl, gal kad vaikams buvo iš tikro GERA ir tokia gerų emocijų bomba verčia strikinėti iš pasitenkinimo. Aplinkui čirškėjo paukščiai, mus supo žaluma, šalia - vandens telkinys apaugęs smilgom ir ajerais. Tarp medžių vyšnia įsikūrusi, o visi vaikai ramiai susikaupę ties savo meno kūriniais įšsijuosę dirbo, taškėsi, rankom mojavo, pliauškėjo ir kūrė savo vaizduotės vaisius. Pavyko šiek tiek pakalbinti pačius menininkus.


Šios technikos panaudojimo mintis kilo Mantvydo mokytojai Egidijai užmačius interneto platybėse 4-etę Aelita Andre. Galite pažiūrėti mergaitės meno kūrinius, o ir mes kai turėsime tokias sąlygas kūrybai, irgi rankoves raitysim didesniems darbams:



Keletas foto iš vaikų kūrybinių dirbtuvių gamtoje, o kai kuriuose kadruose dar pavyko užfiksuoti vieną kitą buvusį piešinį, kurie paskui buvo perkomponuojami, perpiešiami ir pradinis variantas liko tik prisiminimuose... ;) Kažkaip pavydžiu vaikams to nebijojimo eksperimentuoti. Jiems nesvarbu, kad jau buvo labai gražu, bet jie žino kad padarys dar geriau! Ir dažniausiai pavyksta!

Darbo įrankiai

Tarp meldų ir smilgų
Gintarė piešia
Platūs užmojai

Gausybė dažų



















Kai baigė vaikai piešti savo menus, mes juos sunešėm į mokyklą. Tik dabar supratau dėl ko nugarą skauda, nes reikėjo pernešti maždaug 15 rimtų piešinių su tona dažų...

Vadimo filmukas: http://vimeo.com/44766686

Mokytojos fotoreportažas: http://egidijosklase.multiply.com/photos/album/118/118#photo=39

5 komentarai (-ų) :

Anonimiškas rašė...

RAMUNE, PUIKUS STRAIPSNIS SU VIDEO INKLIUZAIS.
AČIŪ UŽ VISKĄ.

Elita rašė...

Bet tai SUPER - ir ideja, ir kuriniai! Saunuoliai!

močiute ir bočius rašė...

LABAI, LABAI GRAŽU...

ramunia rašė...

ačiū labai už gražius žodžius ;) man tikrai labai patiko pačiai ;)

Agnietė rašė...

fantastika! pažiųrėjau, kad kai kuriuos piešinius visai mielai pasikabinčiau ant sienos :)))

Rašyti komentarą