penktadienis, vasario 03, 2012

'I FINK U FREEKY' by DIE ANTWOORD (Official)

Freeky and I liked it a lot! Toks nerealus grafikos ir veiksmo derinys, kad šį vaizdo įrašą žiūrėjau išsižiojus. Nerijus prieš kokius metus buvo šios grupės koncerte Berlyne. Pasakojo, kad dar gyvenime nebuvo matęs tokių pankų, ne šiaip kokių šūdpankių, bet visiškų auskaruotų, tatuiruotų, išsirengusių, apsirūkiusių geek'ų... žodžiu, visiškų neformalų susirinkimas. Skamba žavingai. Net gaila, kad aš ten nebuvau. Kiek girdėjau, kad į šios grupės koncertą Lietuvoje niekas neatėjo (gal prieš 2-3 metus), nes lietuviai nelabai domėjosi tokio tipo muzika, o ir grupė "DIE ANTWOORD" buvo kylanti žvaigždė iš Pietų Afrikos.
'I FINK U FREEKY' by DIE ANTWOORD (Official)



Dabar gi jie apie savo būsimą koncertą rašo: "Die Antwoord Live in Pretoria Friday nite. Dress zef or fuck off." Jeezes kas čia per 'dress zef' galvoju? Pasirodo jie išpopuliarino tokį savo rengimosi stilių, kuris ir pavadinimą gavo 'zef'. Vienas reperis super gerai apibūdino: "It's kind of like posh, but the opposite of posh." O Yolandi Visser iš Die Antwoord apibūdina paprasčiau: "Zef is, you're poor but you're fancy. You're poor but you're sexy, you've got style". Įsivaizduoju, kad kažkas panašaus apie ką Nerijus pasakojo.

6 komentarai (-ų) :

nacionaliste rašė...

labas. dar nesiklausiau ir neziurejau, nes tet miega......bet man atrodo,kad cia bus sudpankiai kvadratu.....:::(((.{vat idomu tokiu zmoniu psichika- ar jie gudrus durniai ,ar jie durni gudruciai-is didelio rasro iseje i krasta. palauk- kas jie? NG? As nemegstu z ng ir c.{kazkas nemegsta manes::))} Ramune nerodyk vaikams.....TAI SIAUBAS SU VIENU, TIPO DAINOS, SAKINIU....tiesa isversk ji man kai cia viska perskaitysi ..istrink!

ramunia rašė...

Įrašas radikalesnis nei įprastai ir komentarai tokie labai tinka čia ;) Visiškai normalu, kad kas patinka vienam, nebūtinai kitam patinka tiek pat :D

Dainos žodžių neversiu, o kadangi ten pagrindas vienas sakinys: "I think you are freeky and I like it a lot", manau jis daug ką pasako apie ką daina: "Aš manau, kad tu freekas (nežinau kaip čia tiksliau išverst nei tas angliškas žodis - iškrypėlis gal) ir man tai labai patinka" :D

Man žodžiai netgi nėra esminiai, o labiausiai patinka kaip grafiškai, piktai ir gerai padaryta daina :)

Rūta rašė...

Vaizdo klipas tai tikrai,kad gerai padarytas. Akivaizdu, kad grupė turi gerą prodiuserį arba/ir gerą skonį pasirinkdama režisierių, operatorių, montuotoją ir kt.

O tą "freeky" verčia kaip "per daug keistas, kad būtų iškrypęs" (a freek is a person that is to weird to be a freak. The term freek describes a person that has no problem being weird, and do not care what people think about them. eg. "I am a freek and I'm proud of it!"). Nors, kita vertus, "iškrypęs" (su lietuvių kalboje esančia seksualinio iškrypimo konotacija) būtų "pervert". Šiuo atveju tas "freak" (iškrypęs) apibrėžia keistumą ir agresyvų kitoniškumą.
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=freek

ramunia rašė...

ačiū Rūta, tiksliau jau net nebepasakyčiau ;)

NACIONALISTE rašė...

TAI-NE MENAS.... TAI-KAKUTE! NIEKO NERA MIELO IR GRAZAUS SIRDZIAI IR JAUSMAMS!PRIESINGAI- SUVELIA PROTA, PAJAUCIAU PASIBJAUREJIMA TOMIS ZIURKEMIS, KAZKOKIOMIS ZOMBIU RANKOMIS IR TT.NORS TURIU PRIPAZINT,KAD KUREJAI TUREJO PASUKT GALVELES( MANAU JOS NE TOKIOS, KOKIAS CIA PARODE),KAD PADARYTU TA KLIPA.....MAN TAI NIEKO GERO.NU AS KO GERO SENU PAZIURU IR MAN 100%MALONIAU ZIURET "BEMBI"," PILKAKAKLE"-GERIAU JAU ISKRYPUSI ( NE SEKSUALIAI) LAPE ,NEGU TIE VAIZDUOJAMI ZOMBIAI---FU KVEPIA MIRTIM, O TAI JAU BAISU ;(

ramunia rašė...

dabar menas toks ;) jei gražu ir šilta - tai per minkšta ;D

Rašyti komentarą