antradienis, vasario 07, 2012

Katinas - gyvenimo būdas

Pirmąkart sudalyvavom kačių parodoje. Tiesą sakant tikėjausi artimesnio kontakto su tais plaukuotaisiais, bet ką ten... katinas juk irgi žmogus, reikia gerbti jo asmeninę erdvę. Kaip ten bebūtų jų buvo nemažai ir tokie gražūs... Čia kalbu apie tuos, kuriuos pavyko apžiūrėti, nes daugelis buvo susisukę į kamuoliukus, sulindę į kokius mylimų šeimininkų parūpintus kailinukus, narvelius, namelius ir pan., tik tie kurie tam tikru momentu turėjo atsirasti ant komisijos stalo ir būti įvertinti medaliu, taure ar diplomu buvo negailestingai pustomi visokiom grožio priemonėmis (pudromis, šukomis, visokiais kailių purikliais ir pan...) ir fotografuojami. Tikriausiai neturėčiau tiek laiko, kurį galėčiau skirti katinui, nusprendžiau, bet į kitų išpustytus katinus net seilė varvėjo kaip miela buvo pasižvalgyti.

Šis mažas tigras žaliom akim fantastiškas!

Šeimininkas klausia: norim nufotografuoti katiną?
Sakau: norim!
Patyrusia ranka katinas ištempiamas nuo galvos iki uodegos.

Vaikai susidomėję. Gaila tik, kad pamyluot tų pūkuotukų neišeina.

Ši veislė man labiau priminė lūšį nei katiną

Šeimininkas labai įspūdingas, ne prastesnis nei jo katinas
Pūkuočiai mėlynakiai
Ir be abejonės įspūdingiausia nuogalių sfinksų veislė
Aš pati norėčiau turėti tokį didelį storą tingų katiną, kuris visiškai mėgtų būti murkomas kiek tik mano širdis geidžia, o tokio kuris gyventų savo gyvenimą ir išlįstų pasirodyt kai pats to nori... nu ne, toks nelabai žavėtų. Draugė Rūta gražiai aprašė savo naminį katiną vardu Leopoldas Lambikas I, kurio tiek vardas, tiek švelnus kailiukas primena karališką kilmę ir gana aiškiai (ir linksmai) aprašyta katino kasdienybė :)

Leopoldas Lambikas I
Įvairesne kasdienybe galėtų pasigirti nebent mūsų telšiškis žemaitis katinas vardu Tatinas. Įvairesne dėl to, kad lauke gyvena. Tikras princas savo kieme, savo pilkumu lenkiantis bet kokį naminį žiurkėną. Atkeliavo iš kaimynų ir kažkaip tapo mūsų... Ši nuotrauka iš praėjusios vasaros, o dabar toks atpenėtas, kad netilptų į objektyvą... kažin ar dabar iš to gero gyvenimo pagauna dar kokią pelę!? Sau vaikšto kur nori, veikia ką nori - juk katinas, toks gyvenimas...

Telšiškis Žemaitis Tatinas ir Rusnė

Dar keletas kadrų iš parodos: https://picasaweb.google.com/100173375114435000017/KaciuParodaBriuselis#

6 komentarai (-ų) :

bociai rašė...

Jo musu Tatinas pats paciausias:::)))

Rūta rašė...

O Tatino meilė stulpeliui! Glaustosi lyg tas būtų aksomu trauktas :)

O 211 - tai kompensuoja katino plikumą :)

Vytaute rašė...

Labai mieli katukai, o gal kartais zinaot to leopardo veisle? :)

ramunia rašė...

... nežinau Vytaute, gal tigras? :D

Anonimiškas rašė...

Leopardas, tikriausiai bus Bengalu veislės katinukas. Mes Belgijoje įsigijome saviškį katinėlį Petronijų Arbitrą Cachou Conte de Noel. Vadiname jį Pituku. Džiaugiamės juo kiekvieną akimirką. O kai mano mokiniai nori pagudrauti ir nėra nusiteikę rimtai padirbėti, prašo: "Papasakokit apie katiną...". Na, ir užsivedu...

Anonimiškas rašė...

Ramune, Jūsų Tatinas į mūsų Pitskiną panašus - kaip du vandens lašai. Na, musiškio gintarinės akys, o Tatino žalios. tai patys geriausi pasaulio katinai: Pitukai + Tatinas;-)))

Rašyti komentarą